Här kommer receptet på en av mina absoluta favoriter för tillfället. Receptet är lånat från Ica.
500 g champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 zucchini (eller en liten hel)
Olja
400-500 g krossade tomater
Honung
4 dl crème fraiche
2 förp mozzarella (à 125 g)
salt och peppar
8 - 10 lasagneplattor
Sätt ugnen på 225ºC.
Tvätta, hacka & stek svampen tills vätskan kokat bort. Ta svampen åt sidan.
Hacka lök och vitlök. Skiva zucchinin tunt. Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt svamp och zucchini och fräs ytterligare någon minut. Rör ner tomater och lite honung. Krydda efter smak och låt det koka ihop ca 10 minuter.
Koka upp crème fraichen i en kastrull. Skiva mozzarellan och rör ner hälften av den i crème fraichen och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
Börja med lite av tomatsåsen i botten av formen. Varva lasagneplattor med de två såserna. Avsluta med den vita såsen och lägg resten av mozzarellan på toppen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.