23 februari 2012

Pepping

För några veckor sedan var jag på en härligt uppmuntrande dagskurs med jobbet med en massa pepp. Skulle gärna återge mestadels här men känner på mig att det inte är helt okej så jag ger bara några små smakprov.
 • Fundera ut humörsförbättrare som du kan "plocka fram" en dålig dag: Exempelvis musik, bilder, filmer, aktiviteter och människor som gör dig glad, pigg, lugn eller vad du nu trivs med att vara. Skriv ihop en liten lista på dem när du har en riktigt bra dag och leta upp den när det känns skruttigt.
 • Tänk på att din attityd påverkar andra! Du kan själv välja attityd. På kursen sades det att 50% av inställning sitter i generna, 10% påverkas av omständigheterna och 40% väljer vi själva!
 • Prata med människor istället för om dem. Och lyssna! Visa att du är tillgänglig och avbryt inte. De sa även på kursen att när vi lyssnar på någon är det inte framförallt vad de säger vi lägger märke till utan hur de säger det (7% ord, 37% rösten/sättet och 56% kroppsspråket.).

Sådana här exempel kanske kan låta klyschiga och fåniga, men ibland kan det faktiskt hjälpa att peppa sig själv lite i vardagen. Kanske kommer det mer tips framöver men jag vill ju som sagt inte stjäla kursen. Tack Kurshuset för en dag som gjorde mig glad!
Pepp pepp!

4 kommentarer:

 1. Jätte bra inlägg Jossan :)
  Hoppas att allt är bra med dej! ^^

  SvaraRadera
 2. Man behöver påminna sig om dom ibland, riktigt bra. Man blir riktigt inspirerad och tänker till på sin attityd :)
  Ha en härlig dag världens bästa Jossan!

  SvaraRadera
 3. Tack! Jodå, nu börjar jag bli frisk från en förkylning så det är väldigt skönt!

  SvaraRadera
 4. Vad bra :) Jag hade en riktigt bra dag faktiskt, bättre pluggdisciplin är jag brukar ha! Tycker om dig!

  SvaraRadera