29 december 2012

Julgodis: Polkabräck

Detta julgodis kan låta väldigt simpelt, men är mycket gott! Receptet är hämtat här.


200 g mörk choklad
200 g vit choklad
1 påse polkagrisar (ca 2 dl)

Smält den mörka chokladen över vattenbad. Klä en form (ca 30x20) med bakplåtspapper och bred ut chokladen. Stoppa i frysen och låt stelna helt.
Krossa sönder polkagrisarna och smält den vita chokladen över vattenbad. Ta fram formen och bred snabbt på den vita chokladen så att den mörka chokladen helst inte hinner smälta. Strö över polkagrisarna och tryck eventuellt till dem lite så att de fäster extra bra. Låt stelna i frysen och skär/bryt sedan i bitar. Förvara i frysen. Det kan bli en del småkross över, spara gärna detta och ha t.ex. som strössel på glassen eller till detta recept.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar