1 stor aubergine
500 g kycklingfärs
1 burk krossade tomater
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
Oregano
Salt & peppar
ca 100 gram riven ost
Ostsåsen
2 dl mjölk
1,5 msk vetemjöl
50 gram riven ost
1 ägg
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva aubergine i ca ½ cm tjocka skivor och lägg dem på en tallrik och strö över lite salt. Skala och hacka löken och vitlöken och bryn tillsammans med kycklingfärsen. Tillsätt tomatkross och krydda med oregano, peppar och salt. Låt småkoka i ca 7 minuter. Bryn aubergine-skrivorna.
Vispa ihop mjöl och mjölk i en kastrull och låt koka upp på medelvärme. Ta av från plattan och tillsätt 50 g riven ost, ägget och krydda med salt och peppar. Varva färsblandning, ostsås och aubergine i en ugnsform (för mig blev det två lager). Avsluta med aubergine och strö över ca 100 g ost. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter.
Smaklig måltid!
500 g kycklingfärs
1 burk krossade tomater
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
Oregano
Salt & peppar
ca 100 gram riven ost
Ostsåsen
2 dl mjölk
1,5 msk vetemjöl
50 gram riven ost
1 ägg
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva aubergine i ca ½ cm tjocka skivor och lägg dem på en tallrik och strö över lite salt. Skala och hacka löken och vitlöken och bryn tillsammans med kycklingfärsen. Tillsätt tomatkross och krydda med oregano, peppar och salt. Låt småkoka i ca 7 minuter. Bryn aubergine-skrivorna.
Vispa ihop mjöl och mjölk i en kastrull och låt koka upp på medelvärme. Ta av från plattan och tillsätt 50 g riven ost, ägget och krydda med salt och peppar. Varva färsblandning, ostsås och aubergine i en ugnsform (för mig blev det två lager). Avsluta med aubergine och strö över ca 100 g ost. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar