29 juli 2012

Rabarberpaj

Bättre sent än aldrig kommer detta fantastiska recept på rabarberpaj. På bilden är det dock en hallonpaj där jag använt samma recept och bara minskat lite på sockret och ökat på potatismjölet.
Håll till godo!


Ca 4-6 rabarberstjälkar (så att formens botten täcks)
2 msk potatismjöl
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Smuldegen:
150 g rumsvarmt smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1 dl vetemjöl

Tvätta och hacka rabarbern i småbitar och täck formens botten. Strö över 3/4 dl socker, potatismjölet och vaniljsockret. Krama ihop smuldegen och sprid ut den över rabarbern.
In i ugnen ca 20 min i 225 grader.
Om du har tålamod så vänta gärna ett tag innan pajen slukas, så att den hinner knäcka till sig lite.

1 kommentar:

  1. Åh rabarberpaj är så gott! :) Nu var det ett tag sen du skrev i din blogg!
    http://bibelaventyr.blogspot.se/

    SvaraRadera