6 februari 2012

Apelsinmuffins

Ja detta är kanske inte något som jag brukar ge mig in på. För det första: muffins utan vare sig choklad eller bär i (!) och för det andra: lite väl många steg kanske (?) (med hemmagjord curd). Men det var helt enkelt så att jag hade flera apelsiner som höll på att gå hädan och jag ville rädda dem innan det var försent. Lösningen blev att jag slängde ihop denna orange curd från Söta saker för någon vecka sedan vilken sedan har använts som marmelad på ostmackan men ändå inte gått åt. Det är alltså förklaringen till varför jag hamnade här i denna, för mig, mycket ovanliga bak-sits. Gott blev det iallafall kan jag meddela!


125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
En burk orange curd (svårt att säga hur mycket en burk är men jag använde nog ca 2 dl gissningsvis)

Blanda smör och socker. Tillsätt äggen och rör ordentligt. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Gör ett litet hål i mitten av varje muffins och fyll det med rikligt med orange curd. Grädda i 15-20 minuter i 175 grader.

Receptet är ännu en gång hämtat från Söta saker. Välj gärna lite stadigare muffinsformar än jag gjorde (eller använd muffinsplåt som stöd) då mina hade en tendens att smita.

2 kommentarer: