16 december 2011

Kan innehålla spår av nötkräm

Nu är det snart dags för julen, glädjens högtid! Jag älskar julen med allt mys med familj och släkt. Med glada barn och god mat. Med friden inne varma hem. Men detta är sorgligt nog inte alls fallet för alla, kanske inte ens för särskilt många.

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

I och med att jag publicerar denna bloggpost skänker re:member sex påsar av UNICEFs nötkräm. Nötkrämen används vid behandling av undernärda barn och tre påsar om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

1 kommentar:

  1. Oj, är nötkräm så nyttigt och bra? Det hade jag aldrig tänkt på. Smart! Svar: Tror meningen var "Rara hala tomater reta Motala-harar". Hm, meningen kändes längre när jag var liten. :) Sedan vill man kanske automatiskt hellre skriva "retaR" men vi har kollat upp det och det är helt grammatiskt korrekt att skriva reta eftersom den böjningen (icke-böjningen?) fortfarande används i den äldre/finare svenskan.

    SvaraRadera