30 december 2011

Julgodis: Minttryffel

Mina tryfflar blev inte så värst vackra i år men bra smakade dom ändå!
Receptet hittar man på Tasteline.


ca 25- 30 st Mariannekarameller
250 gram mörk choklad (70 %)
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad

Krossa Mariannekaramellerna med en t.ex. en kavel inslagna i en plastpåse.
Värm grädden i en kastrull. Finhacka den mörka chokladen. Ta av kastrullen från plattan och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör om. Vill man att tryffeln ska bli slät kan man behöva ha kastrullen på plattan ett tag till, jag har låtit det vara krisp kvar i tryffeln vilket är väldigt gott.

Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.

Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Här kan det bli trixigt, är chokladen för kall kan det vara svårt att forma men om den är för varm kan resultatet bli som mina blev i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar