8 juni 2011

Entrepreneur & headhunt

Jag blev uppringd och så kallat "headhuntad" till ett fantastiskt sommarjobb. Inte riktigt klokt faktiskt!

Jag får under denna sommar jobba med att hjälpa ungdomar att starta företag. Att följa dem i några veckor då de ska få testa sina galna idéer. Kan nog vara det bästa jobbet hittills!
Sommarlovsentreprenör är ett projekt för ungdomar i 15-19 år som numera finns på en hel del platser i Sverige (http://sommarlovsentreprenor.se/). De kommer med en idé till utbildningsveckan där den idén bollas hit och dit för att bli finslipad. De får träffa de andra entreprenörerna och öva sitt företags-tänk, lära sig en del om ekonomi och säljande och mycket mer. I slutet av denna kick off-vecka får varje ungdom ett stipendium på 2000 kr och så skickas de ut för att genomföra sin affärsidé. Under de närmaste 3 veckorna får de kontinuerlig hjälp från handledare och håller kontakt med ungdomsledaren (i Heby kommun 2011 = jag). De är sin egen chef men får all hjälp de kan tänkas behöva - men det är deras grej, deras kreativitet, deras driv!
Å vad bra!

4 kommentarer:

  1. Vad roligt det låter! Lycka till :D

    SvaraRadera
  2. Va roligt att få jobba med ungdomar som vill starta eget oh att du har börjat blogga igen alltid lika intressant att följa :) kram To

    SvaraRadera
  3. Vad kul att du kollat in här TO :)

    SvaraRadera