1 december 2012

Paprikapaj med tomattäcke

Detta är en väldigt god och krämig paj som jag hittade receptet till här. Här följer receptet lite anpassat efter min smak och det jag hade hemma.


200 g dinkelmjöl/vetemjöl (ca 3,3 dl)
125 g smör
2 msk vatten
2 ägg
1 dl grädde/mjölk
200 g philadelphiaost
1 dl riven ost
3 paprikor
1 rödlök
olja
sambal oelek
salt & peppar
basilika
3-4 tomater
ev. honung och fetaost

Mixa ihop mjöl och smör i en matberedare. Häll i vattnet, mixa en stund till och krama ihop degen. Lägg degen i kylen en stund.

Rör/vispa ihop äggen, grädden/mjölken och philadelphiaosten. Rör ner den rivna osten och krydda med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla paprikorna och rödlöken. Stek paprikan i olja och häll i hälften av rödlöken. Krydda med salt, peppar och basilika. Om du vill ha lite hetta, ha i en tesked sambal oelek, rör om och stäng av plattan.

Kavla eller tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 5-10 min på 200 grader. Skiva tomaterna. Efter att du tagit ut pajskalet, sänk till 180 grader.

Lägg paprikaröran i pajskalet och häll över oströran. Lägg tomaterna och resten av rödlöken som ett täcke över pajen. Jag hade även på lite honung och smulad fetaost. Grädda pajen ca 45-50 min på 180 grader. Om pajen börjar få lite för mycket färg kan man lägga över lite ugnsfolie tills den är klar.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar