Tyvärr hann ingen bild tas, jag åt upp dem. Dessa är nästan lite för goda! Receptet är snott bland annat från recepten.se och bilden härifrån.
Chokladbotten:
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1.5 dl kakao
3 dl vetemjöl
Toscatäcke:
200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör
Sätt på ugnen på 200°C.
Smält smöret. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15-20 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.
Detta är vad jag trängtat efter varje dag på tåget på vägen hem denna vecka. Nu är de dock slut. Sadness.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar