18 juni 2011

Snett och vitt

När jag handlar kläder vill jag att det ska vara fina, sköna och gärna billiga. Men framför allt ska de fortsätta se någorlunda lika dana ut även efter några tvättar. Särskilt efter bara första tvätten. Nu börjar jag undra om det är vi som har någon slags mördarmaskin här hemma i tvättstugan eller om felet ligger någon annanstans!
Jag har en del t-shirtar i min ägo, i bomull, viskos och sånt där mysskönt. Nästa varenda en av mina t-shirtar blir efter några tvättar sneda - alltså, de krymper snett. Tillverkaren har (enligt vad vissa källor säger) troligen försökt klämma in så många tröjor som möjligt på en tyglapp och inte tänkt så mycket på sånt där som har med trådriktning att göra. Jag har på sistone försökt mig på att köpa kläder på butiker som jag tycker känns lite dyrare (dock inte så jättedyra, bara lite över vad jag brukade lägga på kläder) just för att hellre köpa bättre kvalitet för lite mera pengar. Men det har inte hjälpt.


Ett exempel. En tröja jag verkligen gillar och fortsätter använda av den anledningen. Köptes på Carlings och efter första tvätten såg sömmarna ut såhär. Nu är detta bara ett exempel av många dock. (Jag är medveten om att tröjan är randig och att det kanske försvårade processen)
Vi har även stora problem att hålla vitt vitt. Det blir gulnat eller gråaktigt väldigt snabbt trots många olika tvättmedelstest. Men det kan ha nått med vårt vatten att göra säger dem.
Så jag undrar nu: Vart ska man handla?

Jaja, nu får det väl räcka med tröckiga i-landsproblem för idag!

3 kommentarer:

 1. Får samma problem med vinda tröjor eller som blir bredare än långa, ett tips är att dra dem raka när de är blöta innan de hängs upp :)
  för det vita problemet - använd vitt tvättmedel med blekmedel i.

  SvaraRadera
 2. Tack Josefin för tipset...vi har redan använt allt vad blekmedel heter, men jag ser att andra behåller sina vita kläder vita längre än oss i Forsbo:(

  SvaraRadera
 3. Hej Josse! Jo jag brukar dra och greja, men just med detta sne-problemet är det svårt att dra det till rätta, men men, man får väl helt enkelt fortsätta prova nya affärer :)
  Ja det ges skilda råd på blek-området, vissa säger att många bomullskläder inte är helt vita från början (utan gråaktiga) och färgade vita och därför bleks tillbaka till den ordinarie gråheten. Men jag vet inte så noga, vi väljer att skylla på järnet i vårt vatten så länge :)

  SvaraRadera